Yangiliklar ·

O‘zbekistonda gastrotur platformasi ishga tushirildi

O‘zbekistonda sayyohlarga gastronomik yo‘nalishlarni rejalashtirish va milliy taomlarga sho‘ng‘ish imkonini beruvchi onlayn platforma taqdim etildi.

Nega bu muhim

Xizmat sayohatning noyob formatini taklif etadi — qurut va palov tayyorlashdan tortib, oilaviy bayramlarda ishtirok etishgacha. U sayyohlik jozibadorligini kuchaytiradi, mahalliy iqtisodiyotni rivojlantirish va madaniy tajribani qayta tiklashga ko‘maklashadi.

Nima bo‘ldi

  • Samarqand va Urgut tumanini qamrab olgan Eaten platformasi ishga tushirildi.
  • Sayyohlar mahalliy oilalarning uylarini tanlashlari, milliy taomlarni tayyorlashda ishtirok etishlari va madaniy tadbirlarga tashrif buyurishi mumkin.
  • Qulay joylashuv va afzalliklar bo‘yicha qidiruv tizimi, shuningdek, onlayn bandlov va to‘lov mavjud.
  • Xadicha Suyarovaning so‘zlariga ko‘ra, platforma nafaqat sayyohlarga O‘zbekistonning yangi qirralarini ochadi, balki sayyohlik faoliyati bilan shug‘ullanuvchi oilalar uchun qo‘shimcha daromad ham yaratadi.

Mohiyat

Gastronomik turizm o‘sib borayotgan yo‘nalish bo‘lib, unda mamlakat madaniyati bilan tanishish uning oshxonasi orqali amalga oshiriladi. Bu shunchaki ovqatlanish emas, balki jamoaga, an’analarga va turmush tarziga madaniy singib ketishdir. O‘zbekistonda bu soha hali rivojlanmoqda, ammo, ayniqsa, yo‘nalishlar, infratuzilma va tashkilotni rivojlantirishda sezilarli salohiyatni ko‘rsatmoqda. Gastronomik turizmning hissasi YIMning taxminan 2 foizini tashkil etadi.

Последние новости

Читайте также

При использовании материалов гиперссылка на Frank обязательна.

Регистрации электронного СМИ №1 от xx

18+